Téli álom, a házi gofri

Gofri, waffel, ki hogy szereti, mi mindenképpen a saját, házi készítésű gofrinkra szavazunk, melyet bármilyen feltéttel lehet bolondítani, és még melegében elfogyasztani. Sosem próbáltuk még lehűlve, mivel ahogy kiszedjük a sütőből, már faljuk is az isteni csokiöntetes, epres, lekváros, tejszínhabos gofrit:)

Itt jegyezném meg, hogy a gofrit cukormentes változatban is próbálhatjátok, én a hangulatomtól teszem függővé, hogy eritrit vagy cukor kerül a masszába. A fehér lisztet pedig szintén kicserélhetjük egy egészségesebbre, mint például a tönkölybúzalisztre.

DE ne szaladjunk ennyire előre.

Nézzük, mi kell hozzá:

10 dkg (kicsit olvasztott) vaj

10 dkg cukor (vagy eritrit)

1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 tk vaníliaaroma)

1 citrom reszelt héja (nem szükséges, ha nincs otthon)

3 db tojás

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

5 dl tej

és a feltétek, mely lehet csokiszósz, puding, lekvár, gyümölcs, tejszínhab, gumicukor,….:)

Elkészítés:

A vajat habosra verem a cukorral, a vaníliával, a citrom héjával, majd hozzáadom a tojásokat. Ezt követően a lisztet a sütőporral apránként hozzáadagolom, és ugyanígy apránként a tejet is hozzáöntöm. A kész masszát még kicsit keverem, hogy sima legyen. Kicsivel sűrűbb tésztát kapunk mint egy hagyományos palacsintánál.

Az előmelegített gofrisütőbe belekanalazom (merőkanállal) az adagokat. Nem kell teletömni a tésztával a lyukakat, mert akkor kifolyik. 2-3 perc alatt megsül, de látni lehet, ahogy szépen aranybarnára sült, kivehetjük, és rácson picit lehűthetjük.

A tetejére pedig, ahogy már írtam, a határ a csillagos ég, és a vércukorszinted!:)

Jó étvágyat!

Related posts