Nyers vegán csokitorta

Aki szeretne egészséges tortát készíteni a családnak, az gyorsan próbálja ki az alábbi receptet, hiszen nemcsak hogy isteni az íze, de mindenmentesként nem ártunk a szervezetünknek sem.

Az alábbi tortarecept cukor, liszt, tej, tojásmentes, így aki bármilyen imént felsorolt alapanyagra érzékeny, az is fogyaszthatja nyugodtan.

bevásárlólista:

300 gr datolya

110-130 gr kókuszreszelék

110 gr kókuszolaj (vagy kókuszzsír felolvasztva, lehűlve)

3-4 ek kakaópor (jó minőségű)

Recept:

Vegyünk elő egy kisebb csatos tortaformát (max. 18 cm).

A datolyát áztassunk be vízbe néhány órára.

Majd a datolyát szedjük ki a léből, és kinyomkodás (magokat is vegyük ki) után a datolyát mixerrel pépesítsük. A megmaradt lét tegyük félre, mert az kelleni fog a csokikrémhez.

A pépből csak 80-90 grammot tegyünk a tortaforma aljába, és szórjuk az egész kókuszreszeléket hozzá, majd gyúrjuk össze masszává.

Amikor már szépen összeállt, akkor simítsuk le a kezünkkel alsó rétegnek. Ezzel kész is volnánk a torta alsó felével.

Tegyük félre a tortaformát.

Nézzük a csokikrémet:

Turmixgépünkbe öntsük be a következőket, az alábbi sorrendben: (ha nincs turmixgép, akkor botmixerrel is összeállíthatjuk, kicsit tovább tart)

– 200 gr datolyapép (ezt már előzőleg pépesítettük a mixerben, vagy botmixerrel)

– 130 gr datolyalé

– 110 gr  kókuszolaj

– 100 ml víz

– 3-4 ek kakaópor

Ezt keverjük össze a mixerrel. Ha túl sűrű, nem akarja rendesen keverni a gép, akkor vízzel hígítsuk. Ha túl folyós az állaga, akkor kakaóporral tudjuk sűrűbbé tenni.

Amint kész van a krém, önthetjük is rá a tortaformában alulra simított alsó réteghez.

A tetejére tehetünk gyümölcsöket, vagy egyéb díszeket, mindenki fantáziájára van bízva. 🙂

Hűtőben egy éjszakát minimum érdemes hagyni, hogy összeálljanak az ízek, és ne  legyen folyós mikor lecsatoljuk a forma szélét.

JÓ étvágyat!:)

Related posts