Gofri, waffel, ki hogy szereti, mi mindenképpen a saját, házi készítésű gofrinkra szavazunk, melyet bármilyen feltéttel lehet bolondítani, és még melegében elfogyasztani. Sosem próbáltuk még lehűlve, mivel ahogy kiszedjük a sütőből, már faljuk is az isteni csokiöntetes, epres, lekváros, tejszínhabos gofrit:)
Itt jegyezném meg, hogy a gofrit cukormentes változatban is próbálhatjátok, én a hangulatomtól teszem függővé, hogy eritrit vagy cukor kerül a masszába. A fehér lisztet pedig szintén kicserélhetjük egy egészségesebbre, mint például a tönkölybúzalisztre.
DE ne szaladjunk ennyire előre.
Nézzük, mi kell hozzá:
10 dkg (kicsit olvasztott) vaj
10 dkg cukor (vagy eritrit)
1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 tk vaníliaaroma)
1 citrom reszelt héja (nem szükséges, ha nincs otthon)
3 db tojás
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dl tej
és a feltétek, mely lehet csokiszósz, puding, lekvár, gyümölcs, tejszínhab, gumicukor,….:)
Elkészítés:
A vajat habosra verem a cukorral, a vaníliával, a citrom héjával, majd hozzáadom a tojásokat. Ezt követően a lisztet a sütőporral apránként hozzáadagolom, és ugyanígy apránként a tejet is hozzáöntöm. A kész masszát még kicsit keverem, hogy sima legyen. Kicsivel sűrűbb tésztát kapunk mint egy hagyományos palacsintánál.
Az előmelegített gofrisütőbe belekanalazom (merőkanállal) az adagokat. Nem kell teletömni a tésztával a lyukakat, mert akkor kifolyik. 2-3 perc alatt megsül, de látni lehet, ahogy szépen aranybarnára sült, kivehetjük, és rácson picit lehűthetjük.
A tetejére pedig, ahogy már írtam, a határ a csillagos ég, és a vércukorszinted!:)
Jó étvágyat!