Diétázóknak ajánljuk

Amikor az ember megéhezik, de cukorbeteg, vagy fogyókúrázik, teljesen át kell alakítani az étrendjét. Azonban a már megszokott ízek mellett néha jól esik valami újat is kipróbálni, ami nem jár sok macerával, ízletes, és egyben nem borítja fel a vércukorszintünket sem.

A pászka, és a humusz kombóját a minap találtam ki, mely kifinomult ízvilágba repített, annak ellenére, hogy a pászka például a szegények eledele volt régen.

Humusz hozzávalók és a recept:

  • 100 g szezámmag
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fehérbors
  • 1 ek citromlé
  • 1,5 dl olívaolaj

Egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezámmagot és közepes lángon, rázogatva pirítjuk, amíg világos zsemleszínt nem kap.

Az így lepirított szezámmagot bedobjuk egy aprítógépbe, hozzáadunk egy kevés olívaolajat és teljesen homogén állagú krémet készítünk belőle.

A csicseriborsót ehhez a pasztához adjuk.

Hozzáadunk még főzőléből egy keveset, majd a római köménnyel, sóval, fehér borssal, citromlével és egy gerezd fokhagymával ízesítjük.

Rakunk bele olívaolajat és az egészet összezúzzuk az aprítógéppel.

Az állagát javíthatjuk olívaolajjal, vagy főzőlével, illetve citrommal és a fűszerekkel.

Pászka hozzávalók és a recept:

  • 200 g liszt (tönkölybúzaliszt)
  • 150 ml víz

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk.

Lisztezett asztalon vékonyra nyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét.

Éles késsel lapokra vágjuk (téglalap alakúra)

Egy száraz teflonos serpenyőben szépen lassan mindkét oldalán megsütjük. Akkor tudjuk, hogy kész van, ha már láthatóak a barna foltok a tésztán, illetve ha már ketté tudjuk törni.

Related posts