“7 luxus kiadás” újdonsült szülőknek

Először is, ne tagadjuk, mindenki rengeteget költ az újszülött babájára, már akkor, mikor a pocakban van.
Miért ne költsünk akkor egy keveset magunkra is? Minden fillért megér egy kis segítség, ha már teljesen kimerültek vagyunk egy pár hetes babával otthon.

Amerikában az alábbi lista természetes “kelléke” egy kismamának, itthon azonban az emberek furcsán néznek arra az anyukára, aki “mer” magára költeni ilyen módon. Pedig ha belegondolunk, kevesebb anyuka szembesülne a szülés utáni depresszióval is, ha merne és kérne segítséget az első hetekben, hónapokban.

Miért érdemes befektetni az alábbiakba? Mert kisbabád egy nyugodt, kipihent anyukát kap, akivel egész nap ölelkezhet, mókázhat, és nem egy kimerült édesanyával kell lennie egész nap.
Érthető, hogy az új baba érkezésekor a legkevésbé szeretnél még több pénzt költeni, pláne magadra, de néha egy kis kiadás hatalmas lelki-testi feltöltődést tud nyújtani számodra.

Ha úgy érzed, hogy mindez, ami a listán szerepel túl sok számodra, csak engedj meg egyet közülük, ami leginkább megkönnyítené a mindennapjaidat.
1. Étel házhozszállítás. Rengeteget spórolsz időben, ha nem te mész bevásárolni, állsz neki főzni, hanem minden nap délben le tudsz ülni pár percre és megeszed az ebéded. Ez nem csak miattad, de a szoptatott babád érdekében is fontos.
2. Éjjeli nővérke. Nem muszáj minden estére, elég ha hetente egyszer hívsz magad mellé segítséget, hogy egy éjszakát végig tudj aludni. Megéri.
3. Takarítónő. Nem baj, ha ezekben a hetekben kicsit úszik a lakás, de ha heti egyszer hívsz egy takarítónőt, máris jobban érzed magad.
4. Szülésznő, vagy védőnő segítségének kérése gyakrabban. Vannak kismamás kérdések, melyeket legjobban egy szakember tud megválaszolni. Hogyan étkezzünk helyesen szoptatás alatt, mit szabad és mit nem szabad enni, stb.
5. Internetes vásárlás. Manapság egyre inkább elterjedt vásárlói szokás, hogy interneten shoppingolunk. A szülés utáni hetekben ez remek módja annak, hogy pizsamádat ne kelljen leváltanod, ha éppen pihenős napot tartasz, de szükséged van óhatatlanul valamire a héten.
6. Babahinta, vagy pihenőszék. Életmentő, ha éppen 10 percre van még szükséged, és a babádat nem tudod a karodban tartani, viszont szeretnéd, ha még sírás nélkül elvégezhetnél egy teregetést.
7. Bébiszitter. A nappalok is lehetnek nehezek, pláne ha éjszaka többször is fel kell kelnünk. Ilyenkor jön jól, akár pár órára is, ha van egy bébiszitterünk. Mindenképpen leinformált, megbízható – lehetőleg csecsemőgondozásban jártas – segítőt keressünk kisbabánk mellé.

Related posts