Szilvás lepény

Szilvás lepény, melyet szeretni fog minden legény…

Ha roskadozik a fád a szilvától, vagy a kajszitól, akkor ugorj neki ennek a gyümölcsös finomságnak.

Gyors, kevés hozzávaló kell hozzá, és nem utolsó sorban, isteni.

14528248_10210749068465661_1431854105_n


Hozzávalók:

Omlós tésztához, ami az alja:

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj

2 ek cukor

csipet só

1 tojássárgája

1-2 ek víz (az összegyúráshoz)

A hozzávalókat összegyúrod, majd félreteszed.

A töltelékhez hozzávalók:

2 tojás fehérje

2-3 ek cukor

fahéj

A tojásfehérjét felvered majdnem habbá. Ráöntöd a tésztára. Majd beleszórod a felaprított gyümölcsöt, amit megszórsz cukros fahéjjal. Ha szeretnéd, akkor mandulaforgácsot is szórhatsz rá díszítésként.

180 fokon, 25-30 percig sütjük. Ha úgy látod, a tésztának még kell egy kicsit sülni, akkor csak alsó sütést kapcsold be, 5 percig körülbelül.

Jó étvágyat!

Related posts