Szilvás lepény, melyet szeretni fog minden legény…
Ha roskadozik a fád a szilvától, vagy a kajszitól, akkor ugorj neki ennek a gyümölcsös finomságnak.
Gyors, kevés hozzávaló kell hozzá, és nem utolsó sorban, isteni.
Hozzávalók:
Omlós tésztához, ami az alja:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
2 ek cukor
csipet só
1 tojássárgája
1-2 ek víz (az összegyúráshoz)
A hozzávalókat összegyúrod, majd félreteszed.
A töltelékhez hozzávalók:
2 tojás fehérje
2-3 ek cukor
fahéj
A tojásfehérjét felvered majdnem habbá. Ráöntöd a tésztára. Majd beleszórod a felaprított gyümölcsöt, amit megszórsz cukros fahéjjal. Ha szeretnéd, akkor mandulaforgácsot is szórhatsz rá díszítésként.
180 fokon, 25-30 percig sütjük. Ha úgy látod, a tésztának még kell egy kicsit sülni, akkor csak alsó sütést kapcsold be, 5 percig körülbelül.
Jó étvágyat!