Sült túrótorta

Isteni finom és egyszerűen elkészíthető

sült túrótorta receptet hoztunk

Nektek ezen a héten.


Bevásárlólista:

Tojás

Vaníliás cukor

Sütőpor

Túró

Habtejszín

Cukor

Citrom

Vaníliás pudingpor

Búzadara

Liszt

Margarin/vaj

Porcukor


Hozzávalók:

4 tojás

1 cs vaníliás cukor

fél cs sütőpor

50 dkg túró

2 dl habtejszín

15 dkg cukor (vagy eritrit, xilit)

1 db citrom héja

1 cs vaníliás pudingpor

csipetnyi só

4 ek búzadara

a torta aljához – 50 g porcukor, 100 g vaj, 150 g liszt


Elkészítés:

Először a torta alját készítjük el és amíg sül az alja, addig összeállítjuk a tölteléket.

A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd hozzá gyúrjuk a vajat. Amikor már összeáll a tészta, ne gyúrjuk tovább, mert törni fog nyújtáskor. Az elkészült tésztát tegyük 10 percre mélyhűtőbe.

Kapcsos formába sütőpapírt teszünk, és a hűtőből kivett tésztát 180 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg kicsit megbarnul.

A töltelék:

A tojásfehérjét külön felverjük kemény habbá.

A tojássárgáját, a túrót, tejszínt, cukrot, citromhéjat, sütőport, vaníliás pudingport, búzadarát összekeverjük egy tálba.

Majd beleforgatjuk ebbe a masszába a tojásfehérjét. Ezt az egészet ráöntjük a kekszes tésztára, majd betesszük a sütőbe.

180 fokon, kb. 55-60 percig sütjük. Nem szükséges a légkeverési funkciót használni. A túrótorta készítésének titka, a lassú sütés. Nem tesz jót a tortának, ha túl gyorsan sütjük, mert akkor a belseje híg marad, a teteje pedig odaég. Ha esetleg idő előtt nagyon barnulna a teteje, akkor sütés közben tegyünk alufóliát a torta tetejére.

Ahogy kész van a torta, várjunk a szeleteléssel, míg egy kicsit kihűl.

Gyümölccsel vagy csokiszósszal lehet díszíteni, ahogy szeretnéd.

14247652_10210553024684689_1698177916_o

Jó étvágyat!:)

 

Related posts