Császármorzsa, cukormentesen

Hozzávalók:

300 ml tej

10 ek búzadara

4 ek liszt

7 ek eritrit, vagy xilit

4 ek étolaj

1 tk vaníliaaroma

2 db citrom héja (reszelt)

1 marék mazsola (nem szükséges)

4 db tojás

sütéshez: (serpenyőbe)

2 ek olaj

tetejére:

20 dkb gyümölcs (ízlés szerint, eper, málna, ….)

2 ek eritrit, xilit

1 dl víz

 

Recept:

A tejet felmelegítjük mikrohullámú sütőben, 2 perc alatt.

A tojásfehérjéket külön felverjük.

A tojássárgáját, búzadarát, lisztet, cukrot, olajat, vaníliát, citromot, mazsolát összekeverjük egy tálba.

Belekeverjük a meleg tejet fokozatosan.

A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A serpenyőbe tesszük a 2 ek olajat, majd közepes lángon felforrósítjuk.

A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.

Az alsó felét megbarnítjuk, majd megfordítjuk. Nem baj, ha szakad, a lényeg, hogy mindkét oldalon megbarnuljon a massza. Lehet fakanállal széttördelni sütés közben. A lényeg, hogy ne maradjon nyers a tészta.

Tetejére lekvár helyett lehet a gyümölcsöt a vízzel, és eritrittel felforrósítani, botmixerrel pépesíteni, majd ráönteni a kész császármorzsára.

 

Jó étvágyat!

 

 

 

Related posts