Isteni finom és egyszerűen elkészíthető
sült túrótorta receptet hoztunk
Nektek ezen a héten.
Bevásárlólista:
Tojás
Vaníliás cukor
Sütőpor
Túró
Habtejszín
Cukor
Citrom
Vaníliás pudingpor
Búzadara
Liszt
Margarin/vaj
Porcukor
Hozzávalók:
4 tojás
1 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
50 dkg túró
2 dl habtejszín
15 dkg cukor (vagy eritrit, xilit)
1 db citrom héja
1 cs vaníliás pudingpor
csipetnyi só
4 ek búzadara
a torta aljához – 50 g porcukor, 100 g vaj, 150 g liszt
Elkészítés:
Először a torta alját készítjük el és amíg sül az alja, addig összeállítjuk a tölteléket.
A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd hozzá gyúrjuk a vajat. Amikor már összeáll a tészta, ne gyúrjuk tovább, mert törni fog nyújtáskor. Az elkészült tésztát tegyük 10 percre mélyhűtőbe.
Kapcsos formába sütőpapírt teszünk, és a hűtőből kivett tésztát 180 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg kicsit megbarnul.
A töltelék:
A tojásfehérjét külön felverjük kemény habbá.
A tojássárgáját, a túrót, tejszínt, cukrot, citromhéjat, sütőport, vaníliás pudingport, búzadarát összekeverjük egy tálba.
Majd beleforgatjuk ebbe a masszába a tojásfehérjét. Ezt az egészet ráöntjük a kekszes tésztára, majd betesszük a sütőbe.
180 fokon, kb. 55-60 percig sütjük. Nem szükséges a légkeverési funkciót használni. A túrótorta készítésének titka, a lassú sütés. Nem tesz jót a tortának, ha túl gyorsan sütjük, mert akkor a belseje híg marad, a teteje pedig odaég. Ha esetleg idő előtt nagyon barnulna a teteje, akkor sütés közben tegyünk alufóliát a torta tetejére.
Ahogy kész van a torta, várjunk a szeleteléssel, míg egy kicsit kihűl.
Gyümölccsel vagy csokiszósszal lehet díszíteni, ahogy szeretnéd.
Jó étvágyat!:)