Hozzávalók:
300 ml tej
10 ek búzadara
4 ek liszt
7 ek eritrit, vagy xilit
4 ek étolaj
1 tk vaníliaaroma
2 db citrom héja (reszelt)
1 marék mazsola (nem szükséges)
4 db tojás
sütéshez: (serpenyőbe)
2 ek olaj
tetejére:
20 dkb gyümölcs (ízlés szerint, eper, málna, ….)
2 ek eritrit, xilit
1 dl víz
Recept:
A tejet felmelegítjük mikrohullámú sütőben, 2 perc alatt.
A tojásfehérjéket külön felverjük.
A tojássárgáját, búzadarát, lisztet, cukrot, olajat, vaníliát, citromot, mazsolát összekeverjük egy tálba.
Belekeverjük a meleg tejet fokozatosan.
A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A serpenyőbe tesszük a 2 ek olajat, majd közepes lángon felforrósítjuk.
A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.
Az alsó felét megbarnítjuk, majd megfordítjuk. Nem baj, ha szakad, a lényeg, hogy mindkét oldalon megbarnuljon a massza. Lehet fakanállal széttördelni sütés közben. A lényeg, hogy ne maradjon nyers a tészta.
Tetejére lekvár helyett lehet a gyümölcsöt a vízzel, és eritrittel felforrósítani, botmixerrel pépesíteni, majd ráönteni a kész császármorzsára.
Jó étvágyat!