Csirkés rizottó, ahogy a sztárséfek készítik

3 fő részére:

4,5 ek vaj
1,5 ek olívaolaj
1,5 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3/4 zellergumó
30 dkg rízs (pl. Arborio, kb. 1000 ft/doboz)
0,75 dl fehérbor
4,5 dl leveslé (forró víz+leveskocka)
3 ek parmezán (reszelt)
1 csirkemell

1. A vaj felét + olívaolajat felhevítem.
2. A hagymákat, zellert dínsztelem az olajon.
3. Rízst beleszórom, 1-2 percig keverem, majd ráöntöm a fehérbort.
4. Merőkanállal, folyamatosan hozzáadom a leveslét. Mindig kivárva, hogy a rízs felszívja magába a lét.
5. Kb. 20 perc kevergetés, és lé hozzáadása után, mikor elfogyott az összes leveslé, leveszem a gázról, félreteszem, hozzáadom a maradék vajat, és parmezánt, majd fedővel lefedve, 2-3 percig hagyom állni a rízst.
6. a csirkemellet felkockázom, olajon megpirítom. (fűszerezem, sóval, borssal).

A rizottót és a csirkemellet végül összekeverem.

Jó étvágyat!

IMG_20160812_111349

Related posts