A tökéletes reggeli

Amikor az embernek van ideje kényelmesen megreggelizni, akkor a legkellemesebb megoldás, egy gőzölgő, forró tejeskávé, friss pékáru, és némi gyümölcs. A bolti pékárut én már száműztem a háztartásból, mivel a házi készítésű kenyérnél nincs finomabb a világon.

Az előző receptben bemutattam, milyen könnyen tudunk készíteni fehér lisztből kenyeret, most azonban teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet is felhasználunk az elkészítésnél.

A recept hasonlóan könnyen követhető, így kezdő háziasszonyok is robotgépet ragadhatnak. 🙂

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 300 g fehérliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek cukor (eritrit)
  • 1 tk élesztőpor
  • 1 ek só
  • 350 ml víz

Recept:

A hozzávalókat egybeöntöm egy tálba, majd pár percig dagasztom géppel. Amint kész vagyunk, félretesszük egy éjszakára a tésztát, hogy szépen megkeljen. Másnap reggel pedig a bemelegített sütőbe először 220 fokon 5 percig, majd a továbbiakban még 30 percig 200 fokon sütöm a kenyeret.

Az eredmény pedig csodás reggeli alapanyag lehet mindenki számára.

Jó étvágyat kívánunk!

Related posts