Amikor az embernek van ideje kényelmesen megreggelizni, akkor a legkellemesebb megoldás, egy gőzölgő, forró tejeskávé, friss pékáru, és némi gyümölcs. A bolti pékárut én már száműztem a háztartásból, mivel a házi készítésű kenyérnél nincs finomabb a világon.
Az előző receptben bemutattam, milyen könnyen tudunk készíteni fehér lisztből kenyeret, most azonban teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet is felhasználunk az elkészítésnél.
A recept hasonlóan könnyen követhető, így kezdő háziasszonyok is robotgépet ragadhatnak. 🙂
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 300 g fehérliszt
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek cukor (eritrit)
- 1 tk élesztőpor
- 1 ek só
- 350 ml víz
Recept:
A hozzávalókat egybeöntöm egy tálba, majd pár percig dagasztom géppel. Amint kész vagyunk, félretesszük egy éjszakára a tésztát, hogy szépen megkeljen. Másnap reggel pedig a bemelegített sütőbe először 220 fokon 5 percig, majd a továbbiakban még 30 percig 200 fokon sütöm a kenyeret.
Az eredmény pedig csodás reggeli alapanyag lehet mindenki számára.
Jó étvágyat kívánunk!