A mentás barack krémlevest étteremben próbáltam először, majd addig kísérleteztem, míg finomabb nem lett, mint az “eredeti”.
Mostanság, egy forró nyári napon nincs is hűsítőbb étel, mint egy tál hideg, frissítő gyümölcsleves.
Nem kell más hozzá, csupán néhány hozzátevő, és már kész is az ízorgia.
Hozzávalók:
1 kg őszibarack (vagy nektarin, vagy ha nincs friss, akkor egy üveg/konzerv barackbefőtt)
3 kanál cukor (vagy eritrit)
3-4 levél menta (próbáltam már helyette bazsalikommal, citromfűvel – isteni lett az a variáció is)
1 doboz főzőtejszín
1 zacskó vaníliapudingpor
1.5 liter víz
1 kk vaníliaaroma
A recept pedig pofonegyszerű. Felforralom a vizet, beleteszem már az elején a barackot, vaníliát, mentát, cukrot. Amikor felforrt a víz, leveszem a tűzről az edényt, és botmixerrel összekeverem az egészet, majd visszateszem a tűzre. Egy tálkába elkeverem csomómentesre a tejszínt és a pudingport, majd belecsurgatom az edénybe, miközben keverem a levest.
Pár percig még hagyom főni, majd leveszem a tűzről, és hagyom egy délutánon át, hogy lehűljön. Estére betehetjük a hűtőbe, így másnap fogyaszthatjuk is a finom levest, ebédre.
Jó étvágyat!