Eperkrémleves túrógombóccal

Hozzávalók és a recept a leveshez:

  • 250 g eper
  • 1 doboz habtejszín
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl tej

A recept pofonegyszerű. Az összes hozzávalót turmixgépbe kell dobni, turmixolás után pedig már lehet tálkákba tálalni. Amíg a túrógombócokat csináljuk, addig hűsítésként tegyük hűtőbe a levest.

Hozzávalók és recept a túrógombócokhoz:

  • 250 g túró
  • 1 tojás
  • 2-3 ek búzadara
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor vagy eritrit

A recept itt sem ördöngösség. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd apró golyókat gyúrunk a masszából. Forró, sós vízbe forráskor beletesszük a golyókat, majd miután feljöttek, 1-2 percig még főzzük őket, és kivesszük.

Jó étvágyat! 🙂

Related posts