Hozzávalók és a recept a leveshez:
- 250 g eper
- 1 doboz habtejszín
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 dl tej
A recept pofonegyszerű. Az összes hozzávalót turmixgépbe kell dobni, turmixolás után pedig már lehet tálkákba tálalni. Amíg a túrógombócokat csináljuk, addig hűsítésként tegyük hűtőbe a levest.
Hozzávalók és recept a túrógombócokhoz:
- 250 g túró
- 1 tojás
- 2-3 ek búzadara
- 1 zacskó vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor vagy eritrit
A recept itt sem ördöngösség. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd apró golyókat gyúrunk a masszából. Forró, sós vízbe forráskor beletesszük a golyókat, majd miután feljöttek, 1-2 percig még főzzük őket, és kivesszük.
Jó étvágyat! 🙂