A csokoládés sütemények mindig és mindenhol közkedveltek, ezért is gondoltam, jó lenne egy olyan recept, amit bármikor, bárhova nyugodtan készíthetek, mert biztos, hogy nyerő lesz.
Íme a hozzávalók listája, és a recept, ha te is szeretnéd, hogy a vendégeid ódákat zengjenek a sütidről:
Tésztához:
8 db tojás
18 dkg cukor (vagy eritrit, xilit)
18 dkg darált dió (vagy diópótló keverék)
1 csomag sütőpor
3 tk kakaópor (holland pl.)
A mázhoz:
12 dkg vaj
15 dkg cukor (vagy eritrit, xilit)
3 ek kakaópor (holland)
Recept:
Tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verünk, majd egy másik tálban a tojássárgáját, cukrot is felverjük fehéredésig. Ehhez a tojássárgás masszához adjuk hozzá a sütőport, darált diót, kakaóport. Keverés után a masszához adjuk a tojásfehérjehabot, apránként.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 170 fokon, kb. 30 percig sütjük, légkeveréssel.
Lehűlés után rakhatjuk rá a mázat, amihez az alábbiak szükségesek:
Vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a cukrot, majd levesszük tűzről, és kézi habverővel csomómentesre keverjük benne a kakaóport. Ezt ráöntjük a kihűlt süti tetejére, és szétkenjük. A mázat megszórhatjuk bármilyen díszítéssel.