Padlizsános előétel

Ha csak 10 perced van összedobni egy előételt, akkor itt egy remek megoldás, mely szerintem mindenkinek ízleni fog. Nem kell hozzá se sok hozzávaló, se sok idő, csak egy sütő és az alábbi alapanyagok.

1 db padlizsán

1 db paradicsom

sajtszeletek (10 dkg kb.)

Sonkaszeletek (én feketeerdő sonkát használtam)

Olívaolaj

A pofonegyszerű recept:

A padlizsánt és paradicsomot felszeleteltem vékony karikákra. Ezt követően a tepsibe sütőpapírt tettem, aminek az alján elkentem egy kis olívaolajat. Majd szépen elkezdtem a mini tornyocskákat felépíteni:

Padlizsánszelet – olívaolajjal kend meg a tetejét is – majd a sonkaszelet, majd jöhet rá a paradicsom, végül pedig a sajtszelet. Az egészet sóval, borssal ízesítjük.

200 fokon, kb. 10-15 percig sütjük, amíg a sajt elkezd barnulni.

Remek vendégváró fogás ha valami gyorssal és finommal szeretnéd várni szeretteidet!

Jó étvágyat!

Related posts